TriQube z szeroką gamą usług

Nowo powstający Inkubator Przedsiębiorczości triQube we Wrocławiu obok przestrzeni do pracy i spotkań dla firm zaoferuje najemcom także szereg usług dodanych.

Publikacja: 14.08.2023 09:00

Otwarcie Inkubatora Przedsiębiorczości triQube we Wrocławiu jest zaplanowane na październik

Otwarcie Inkubatora Przedsiębiorczości triQube we Wrocławiu jest zaplanowane na październik

Foto: Furyarts Studio

Materiał powstał we współpracy z Dolnośląską Agencją Współpracy Gospodarczej i Dolnośląskim Funduszem Rozwoju

W stolicy Dolnego Śląska powstaje Inkubator Przedsiębiorczości triQube – nowa przestrzeń zaprojektowana specjalnie z myślą o wsparciu dla mikro-, małych i średnich przedsiębiorców z regionu. Miejsce, którego otwarcie jest zaplanowane na październik, zaoferuje nie tylko biura.

– W nowej, prestiżowej lokalizacji, w samym sercu nowo powstającego Inkubatora Przedsiębiorczości triQube, obok przestrzeni przeznaczonej dla firm – pomieszczeń do pracy i spotkań, sal konferencyjnych czy zaplecza – znajdzie się miejsce dla usług dodanych, z których będą mogli korzystać najemcy inkubatora i ich goście – zapowiada Mateusz Pasierbski, manager Inkubatora Przedsiębiorczości triQube.

Wśród oferty dodanej znajdzie się m.in. ogólnodostępny sklep, który może się stać wizytówką nowego miejsca, i kwintesencja tego, co najlepsze z Dolnego Śląska. W modnej i kultowej dzielnicy powstanie przestrzeń, która połączy rzemieślnicze tradycje z nowoczesnym stylem i profesjonalną obsługą.

Twórcy tego miejsca mają na swoim koncie pięcioletnie doświadczenie w prowadzeniu sklepu lokalnego Ślężański w Sobótce – zdobywcy wielu dolnośląskich nagród, gdzie kultura regionu i legendy o Ślęży mieszają się z ludźmi i ich pasjami. Teraz ten koncept zostanie zaadaptowany we Wrocławiu, aby podzielić się nim z mieszkańcami i turystami. To właśnie dzięki ich pasji, wiedzy i miłości do Dolnego Śląska sklep Dolnośląski ma szansę stać się prawdziwą perełką na mapie stolicy regionu.

Gama wyjątkowych produktów

Sklep Dolnośląski zaoferuje szeroką gamę wyjątkowych produktów, które przeniosą klientów w podróż przez czas i kulturę regionu. Na półkach znajdą się wyroby z dolnośląskich winnic i browarni, herbaty i lokalnie palone kawy, wyroby rzemieślnicze, ręcznie zdobiona ceramika – zarówna ta szeroko znana, jak i nowa, tradycyjne przetwory, znakomite sery, miody, ręcznie wytwarzane kosmetyki, dzieła sztuki tworzone przez lokalnych artystów i wiele innych, produktów regionalnych. Każdy z nich będzie w sobie krył duszę Dolnego Śląska, pasję i miłość lokalnych producentów, co sprawi, że zakupy w Dolnośląskim będą niezapomnianą podróżą do kultury i historii regionu – w nowoczesnym wydaniu oraz klimatycznym wnętrzu.

Przestrzeń sklepu, który będzie się wyróżniał designem, oddając hołd regionowi i jego kulturowemu dziedzictwu w postaci starannie dobranego asortymentu, skupi się także na nawiązaniu do prestiżu samej dzielnicy i budynku, w którym powstaje. Każdy element wnętrza został starannie przemyślany, aby zapewnić klientom unikatową atmosferę i zachęcić ich do odkrywania regionalnych produktów, znaleźć czas na rozmowę, przywołanie historii w każdym oferowanym elemencie. Za projekt wnętrza odpowiada wrocławska pracownia projektowa CUDO.

Jak zapewniają jego twórcy, sklep Dolnośląski będzie kładł duży nacisk na jakość obsługi klienta. Zespół pracowników został starannie wybrany i przeszkolony, aby zapewnić każdemu odwiedzającemu indywidualne podejście i pomoc w znalezieniu produktów, poznanie historii ich powstania oraz ludzi, którzy za nimi stoją.

Połączenie tradycji i innowacyjności

W zamyśle twórców sklepu Dolnośląski nie tylko ożywi przeszłość, ale stanie się również miejscem, w którym można tworzyć nowe wspomnienia. Miejsce to zachęca do współpracy z lokalnymi artystami, rzemieślnikami i producentami, wspierając miejscowe inicjatywy i promując na szeroką skalę dziedzictwo Dolnego Śląska. W ramach doceniania i wspierania regionalnych producentów i ich umiejętności – przekazywanych często z pokolenia na pokolenie – planowany jest cykl warsztatów i degustacji, które przybliżą klientom kunszt rzemieślników i zaplecze powstawania wyjątkowych produktów.

Regionalny sklep Dolnośląski w Inkubatorze Przedsiębiorczości triQube ma być miejscem, w którym w harmonijną całość połączą się jakość, tradycja i innowacyjność. Jak zapewniają właściciele, ich doświadczenie oraz ogromna miłość do lokalnych produktów, kultury i tradycji regionu sprawi, że ta nowa przestrzeń przyciągnie kreatywnych entuzjastów i miłośników lokalnych wyrobów, stając się inspirującym miejscem oraz wizytówką na mapie Dolnego Śląska, którą będzie mógł się pochwalić każdy Dolnoślązak.

Miejsce spotkań biznesowych

Ale to nie wszystko, jeśli chodzi o usługi dodane oferowane przez nowy Inkubator Przedsiębiorczości triQube. W budynku będzie działać m.in. także lokal gastronomiczny, łączący cechy swobodnej kawiarni i bardziej formalnej restauracji, gdzie będzie można organizować różnego typu spotkania i wydarzenia o charakterze biznesowym. Warto dodać, że w bezpośrednim sąsiedztwie inkubatora nie ma innych restauracji.

Lokal z różnorodną ofertą będzie też wyróżniał triQube na tle innych wrocławskich inkubatorów przedsiębiorczości, w których nie ma tego typu lokali. Wystrój i identyfikacja wizualna restauracji będzie bezpośrednio nawiązywać do architektury samego triQube, zielonej okolicy oraz identyfikacji wizualnej triQube.

W lokalu będzie możliwość zamówienia posiłków o różnych porach dnia – śniadań, lunchów, obiadów, ale też kolacji. Co ważne, będzie można zamówić posiłki nie tylko na miejscu, ale również na wynos, szczególnie w porze śniadań i lunchów – tak by jak najlepiej odpowiadać na zapotrzebowanie osób pracujących w triQube.

Twórcy restauracji zapowiadają, że będą w niej powstawać wyjątkowe kompozycje smakowe, które zachwycą każde podniebienie. Od klasycznych dań regionalnych po nowoczesne interpretacje, każde danie będzie starannie zaprojektowane, aby zachować esencję lokalnych smaków. Właściciele będą współpracować z lokalnymi dostawcami, aby zapewnić jak najwyższą jakość składników. Menu będzie sezonowe, by jeszcze bardziej wykorzystać potencjał.

Znajdą się w nim dania przygotowywane z użyciem produktów regionalnych. Twórcy restauracji chcą bowiem pokazywać obfitość Dolnego Śląska, jeśli chodzi o kuchnię. Ma to być miejsce, gdzie goście nie tylko jedzą, ale także poznają bogactwo i różnorodność regionu. Będzie to miejsce, gdzie lokalne produkty, rzemieślnicy i pasjonaci regionu łączą się, tworząc doświadczenie dla wszystkich, którzy je odwiedzą. Lokal będzie także serwować alkohole, a w karcie mają się znaleźć m.in. te pochodzące z Dolnego Śląska. Regionalny charakter lokalu podkreśli też wystrój wnętrza czy serwowanie posiłków na zastawie tworzonej na Dolnym Śląsku.

Materiał powstał we współpracy z Dolnośląską Agencją Współpracy Gospodarczej i Dolnośląskim Funduszem Rozwoju

Materiał powstał we współpracy z Dolnośląską Agencją Współpracy Gospodarczej i Dolnośląskim Funduszem Rozwoju

W stolicy Dolnego Śląska powstaje Inkubator Przedsiębiorczości triQube – nowa przestrzeń zaprojektowana specjalnie z myślą o wsparciu dla mikro-, małych i średnich przedsiębiorców z regionu. Miejsce, którego otwarcie jest zaplanowane na październik, zaoferuje nie tylko biura.

Pozostało 94% artykułu
Inwestycje
Tramwaj do Wilanowa przyhamował. Prace na ostatnim odcinku zatrzymane przez sąd
Materiał Promocyjny
Zrównoważony transport miejski w Polsce Wschodniej: program Fundusze Europejskie
Inwestycje
Rządowy program modernizacji oświetlenia. Trzy tygodnie na składanie wniosków
Inwestycje
Nowe obwodnice na Podkarpaciu. Otwarcie ofert w pierwszej inwestycji za miesiąc
Inwestycje
Częstochowa boi się remontu autostradowej obwodnicy miasta
Materiał Promocyjny
Politechnika Śląska uruchamia sieć kampusową 5G
Inwestycje
Pieniądze dla samorządów na ratowanie zabytków. Trzy tygodnie na wnioski
Inwestycje
Rozmowa: Jak ubezpieczyć inwestycje publiczne