Pyszne wakacje na szlaku

Na odcinku 250 km podczas podróży przez Podkarpacie można posmakować niepowtarzalnych potraw kuchni kresowej.

Publikacja: 17.07.2016 22:00

Pyszne wakacje na szlaku

Foto: materiały prasowe

Podkarpacie już od kilku lat stawia na turystów. Region ten to nie tylko drewniane kościoły i cerkwie, ruiny zamków czy niezwykłe krajobrazy Bieszczad i Beskidu Niskiego. Na Podkarpaciu jak nigdzie indziej można zasmakować kuchni kresowej.

– W kuchni Podkarpacia fenomenalne jest to, że jadąc z jednego końca regionu na drugi, możemy trafić na co najmniej cztery rodzaje tradycji kulinarnej. Są miejsca z doskonałą kuchnią dworską, gdzie króluje dziczyzna, ale także miejsca, gdzie zjemy ryby i potrawy z tego, co daje nam las, ogród i sad. A wszystko to na odcinku niespełna 250 km. – zachwala region Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Przewaga technologii sprawdza się na drodze
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Walka o Klimat
„Rzeczpospolita” nagrodziła zasłużonych dla środowiska