Pyszne wakacje na szlaku

Na odcinku 250 km podczas podróży przez Podkarpacie można posmakować niepowtarzalnych potraw kuchni kresowej.

Publikacja: 17.07.2016 22:00

Pyszne wakacje na szlaku

Foto: materiały prasowe

Podkarpacie już od kilku lat stawia na turystów. Region ten to nie tylko drewniane kościoły i cerkwie, ruiny zamków czy niezwykłe krajobrazy Bieszczad i Beskidu Niskiego. Na Podkarpaciu jak nigdzie indziej można zasmakować kuchni kresowej.

– W kuchni Podkarpacia fenomenalne jest to, że jadąc z jednego końca regionu na drugi, możemy trafić na co najmniej cztery rodzaje tradycji kulinarnej. Są miejsca z doskonałą kuchnią dworską, gdzie króluje dziczyzna, ale także miejsca, gdzie zjemy ryby i potrawy z tego, co daje nam las, ogród i sad. A wszystko to na odcinku niespełna 250 km. – zachwala region Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia.

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń