Reklama
Rozwiń
Reklama

Kraina zdrowej żywności

Podlasie staje się zagłębiem ekologicznej żywności. Powstaje coraz więcej niewielkich, rodzinnych firm wyrabiających sery, mąki, oleje, wędliny, miody, przetwarzających owoce runa leśnego czy zioła.

Publikacja: 22.08.2016 23:00

Kraina zdrowej żywności

Foto: materiały prasowe

Na razie większość producentów celuje w lokalny rynek, ale niektórzy z wolna pojawiają się w większych aglomeracjach. W wypływaniu na szersze wody pomagają nowoczesne technologie – kolejne rodzinne firmy otwierają sklepy internetowe, dzięki czemu ich wyroby trafiają nie tylko do klientów w całej Polsce, ale i zdobywają zagranicę. Wszyscy wykorzystują fakt, że Podlasie jest uznawane za jeden z najczystszych ekologicznie regionów Polski.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama