Strzegom pieczywem stoi

Ponad połowa produkcji dolnośląskiego zakładu firmy Aryzta trafia na eksport. Nie jest wykluczone, że do kilkunastu rynków, gdzie jest obecna, dołączy Rosja.

Publikacja: 30.09.2016 08:00

Pieczywo ze Strzegomia trafia do 19 krajów Europy

Pieczywo ze Strzegomia trafia do 19 krajów Europy

Foto: materiały prasowe

1 mln sztuk pieczywa o przedłużonej trwałości jest w stanie wytworzyć dziennie znajdujący się w Strzegomiu zakład firmy Aryzta, wicelidera światowego rynku pieczywa do odpieku. Fabryka powstała od postaw trzy lata temu, a jej budowa kosztowała 55 mln euro.

– Z perspektywy optymalnego łańcucha dostaw Dolny Śląsk jest idealnym miejscem na ulokowanie zakładu, który ma dostarczać produkt na rynek lokalny oraz Europy Centralnej i Zachodniej – mówi Łukasz Dobosz, dyrektor operacyjny i członek zarządu Aryzty.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem