– Jesteśmy pierwszym sklepem z sushi na wynos w Poznaniu – mówi Jacek Kordus, menedżer lokalu Tokyo Tey. – Prowadzimy także dowóz pod adres wskazany przez zamawiających – dodaje.
Właściciele Tokyo Tey wzorowali się londyńskiej sieci Wasabi. Projekt, który wypalił nad Tamizą, sprawdza się także nad Wartą.
Dobre, bo zdrowe
– Naszymi klientami są głównie młode kobiety, a także pracownicy biur, czemu sprzyja lokalizacja w centrum miasta – przyznaje Jacek Kordus.
Tokyo Tey odnalazło swoje miejsce w stolicy Wielkopolski, mimo że działa tam już kilkadziesiąt punktów oferujących japońską kuchnię, w tym niemal 30 restauracji. Jedną z nich jest Dokku Sushi otwarta w grudniu 2014 r. w Kiekrzu, administracyjnym osiedlu Poznania. Pomimo sporej odległości od centrum miasta, nie narzeka na brak gości.
– Sukces restauracji nie zależy od jej lokalizacji, ale od jakości oferowanych przez nią produktów i usług – uważa Piotr Cieślak, właściciel Dokku Sushi.