Reklama
Rozwiń
Reklama

Specjaliści od małej czarnej

Rosnąca liczba kawiarni oraz moda na parzenie espresso w domu napędzają w Polsce popyt na kawy ziarniste.

Publikacja: 01.05.2016 23:00

W polskich palarniach klienci mogą czasem również skosztować wyśmienitej kawy

W polskich palarniach klienci mogą czasem również skosztować wyśmienitej kawy

Foto: 123RF

– Konsumenci są coraz bardziej świadomi, szukają produktów wytwarzanych lokalnie lub przez małych wytwórców. Dotyczy to nie tylko kawy, ale wielu produktów spożywczych, jak sery czy piwa – mówi Mateusz Kuc, dyrektor zarządzający łódzkiej palarni kawy Bean & Buddies.

Śledząc ziarno

Pozostało jeszcze 92% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama