Specjaliści od małej czarnej

Rosnąca liczba kawiarni oraz moda na parzenie espresso w domu napędzają w Polsce popyt na kawy ziarniste.

Publikacja: 01.05.2016 23:00

W polskich palarniach klienci mogą czasem również skosztować wyśmienitej kawy

W polskich palarniach klienci mogą czasem również skosztować wyśmienitej kawy

Foto: 123RF

– Konsumenci są coraz bardziej świadomi, szukają produktów wytwarzanych lokalnie lub przez małych wytwórców. Dotyczy to nie tylko kawy, ale wielu produktów spożywczych, jak sery czy piwa – mówi Mateusz Kuc, dyrektor zarządzający łódzkiej palarni kawy Bean & Buddies.

Śledząc ziarno

Pozostało jeszcze 92% artykułu

99zł za rok.
Bądź na bieżąco! Czytaj ile chcesz!

Kto zostanie nowym prezydentem? Kto zostanie nowym papieżem? Co się dzieje w USA? Nie przegap najważniejszych wydarzeń z kraju i ze świata!
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Materiał Promocyjny
Lenovo i Motorola dalej rosną na polskim rynku