Reklama
Rozwiń
Reklama

Czarny trunek rodem z Wałbrzycha

Sztygarówka, Księżna Daisy, a niebawem Muflonówka Sudecka – to regionalne trunki, których można skosztować w Wałbrzychu.

Publikacja: 26.11.2015 20:57

Są trzy rodzaje Sztygarówki, które różnią się zawartością alkoholu

Są trzy rodzaje Sztygarówki, które różnią się zawartością alkoholu

Foto: materiały prasowe

Produkcja nie jest na masową skalę, a wyroby powstają wyłącznie z naturalnych produktów i wysokiej jakości spirytusu. Do tego długo leżakują. I mają kojarzyć się z rejonem Wałbrzycha. Stąd nawiązanie do tradycji kopalnianych, regionalnych czy historycznych.

Pomysłodawcą i producentem regionalnych trunków jest Dariusz Gustab, wałbrzyski przedsiębiorca. Jak zapewnia, jego wyroby są bez sztucznych barwników, aromatów, których używa się na przykład do przemysłowej produkcji alkoholi.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama