Reklama
Rozwiń
Reklama

Czas kulinarnych wędrówek

Do Gruczna na Festiwal Smaku corocznie przyjeżdża ponad 40 tysięcy osób. Nie tylko z Polski, ale i z zagranicy. Ich liczba rośnie wraz z rosnącą popularnością zdrowej, naturalnej kuchni i coraz większego zainteresowania lokalnymi, regionalnymi smakami.

Publikacja: 27.07.2016 23:00

Wojciech Romański

Wojciech Romański

Foto: Fotorzepa / Waniek Ryszard

Ten trend widać w dużych miastach, gdzie organizowane są różnego rodzaju targi śniadaniowe, spotkania z regionalnymi kuchniami, gdzie postają kolejne miejsca, w których można kupić ekologicznie uprawiane owoce i warzywa, sery, wędliny czy pieczywo. Regionalne jarmarki trafiły nawet pod dachy dużych centrów handlowych, które chcą w ten sposób przyciągać nowych klientów, zainteresowanych zupełnie innymi produktami niż te na codzień dostępne w sklepach. To działa.

Pozostało jeszcze 80% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month W duecie taniej i korzystaj podwójnie! Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama