Aktualizacja: 09.05.2025 22:45 Publikacja: 29.06.2017 21:30
Jan Bończa-Szabłowski
Foto: Fotorzepa / Kompala Waldemar
Ta ilość potraw znacznie się powiększyła – jak pisze Danuta Walewska – gdy stolica Dolnego Śląska stałą się Europejską Stolicą Kultury. W niewielkich knajpkach w regionie zjemy znacznie taniej niż w dużym mieście. Tam jest naprawdę bardzo smacznie. Są grzyby z miejscowych lasów, gdzie rokrocznie organizowane są konkursy grzybobrania. Są ryby z milickich stawów, zaliczanych do najstarszych hodowli w Europie. A karp wędzony, mało znany w innych regionach Polski, to prawdziwe przeżycie kulinarne.
Współpraca gmin, rozwój infrastruktury rowerowej oraz wykorzystanie kolei do obsługi komunikacyjnej aglomeracji...
Osiągnęła spektakularny sukces w Dolinie Krzemowej. Jest założycielką i dyrektor generalną akceleratora biznesow...
Jaka jest sytuacja finansowa polskich samorządów? Co mówi o kondycji JST najnowszy Ranking Finansowy Samorządu T...
Województwo Lubuskie rozpoczęło wielkie świętowanie 15-lecia obecności Polski w Unii Europejskiej.
Paulina Czurak, właścicielka pracowni architektonicznej Ideograf, i Wojciech Witek, współwłaściciel Iliard Archi...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas