Reklama
Rozwiń

Co zakonnica jada na śniadanie

Nie sposób opowiedzieć o wszystkim, co tego lata będzie się działo w Świętokrzyskiem. Oryginalnych propozycji nie brakuje, a wybór zawsze jest subiektywny.

Publikacja: 26.06.2017 00:30

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Foto: Urząd Marszałkowski

W końcu czerwca w regionie królują imprezy świętojańskie. Najkrótszą noc świętowano na wiele sposobów nad Zalewem w Solcu-Zdroju, w Sandomierzu, Morawicy, Strawczynie czy Rytwianach, gdzie „Wiła wianki” było pożegnaniem wiosny i powitaniem lata.

Gdzie „Czarne chmury” kręcono

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej