Reklama

Nad strugę na nalewki, pierogi i sery

Polacy polubili regionalną kuchnię. Dlatego chętnie odwiedzają imprezy kulinarne. W czołówce najpopularniejszych jest Festiwal Smaku w Grucznie.

Publikacja: 27.07.2016 23:00

Festiwal gęsiny w Przysieku w ramach akcji „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

Festiwal gęsiny w Przysieku w ramach akcji „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

Foto: UM WK-P, Andrzej Goiński Andrzej Goiński

– Festiwal Smaku w Grucznie jest jedną z pięciu wiodących imprez kulinarnych w Polsce i jedyną w tym gronie, która odbywa się na wsi – mówi Jarosław Pająkowski z Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły, organizatora tego wydarzenia. – To sprawia, że odwiedzający przyjeżdżają specjalnie z tej okazji, a od dwóch lat nasz Festiwal jest promowany przez Żółty przewodnik Gault&Millau Polska jako dobre miejsce zakupowe – dodaje.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama