Reklama

Cydr chce być tak mocną marką jak wina z Toskanii

Sadownicy z regionu widzą dla siebie duże szanse w lekkim alkoholu z jabłek. Aby odnieść sukces, zamierzają wywalczyć zmianę prawa.

Publikacja: 31.12.2015 12:52

Sprzedaż rośnie w szybkim tempie

Sprzedaż rośnie w szybkim tempie

Foto: Rzeczpospolita

Na wzór francuskiego święta młodego wina Beaujolais Nouveau 19 i 20 września 2015 r. w Lublinie odbędzie się Lubelskie Święto Młodego Cydru. Z tej okazji w Mikołajówce oddalonej o kilkadziesiąt kilometrów od stolicy Lubelszczyzny ma ruszyć pierwsza w Polsce pokazowa wytwórnia cydru.

– Pokażemy tam, jak powstaje cydr: od tłoczenia jabłek do degustacji – zapowiada Tomasz Solis, wiceprezes Lubelskiego Stowarzyszenia Miłośników Cydru (LSMC) i Związku Sadowników RP.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama