Zdrowie lubi zielony kolor

Polacy coraz chętniej odwiedzają restauracje wegańskie. Na popularności zyskują także produkty ekologiczne.

Publikacja: 27.10.2016 22:00

– Wychodzę z założenia, że jesteśmy tym, co jemy – mówi Anna Jagodzińska, pierwsza polska modelka, która znalazła się na okładce amerykańskiego wydania magazynu „Vogue”.

Stworzona przez nią restauracja Think Love Juices, serwująca soki tłoczone na zimno oraz dania wegańskie, od blisko półtora roku działa w Warszawie na Saskiej Kępie. Na początku listopada dołączy do niej lokal w stolicy Dolnego Śląska. Dlaczego tutaj?

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama