Reklama

Pierniki smakują cały rok

Polakom korzenno-miodowe ciastka kojarzą się z Toruniem. Ale długie tradycje ich wypieku ma także Lubuskie.

Publikacja: 11.12.2016 23:00

Choć pierniki przestały się już kojarzyć ze świętami, największy popyt na nie jest przed Bożym Narod

Choć pierniki przestały się już kojarzyć ze świętami, największy popyt na nie jest przed Bożym Narodzeniem.

Foto: Pan Ciastek

– Pierniki nie mogą się nie udać – mówi Dorota Krzywda, która z mężem Jerzym od ośmiu lat prowadzi firmę Biały Tulipan Rękodzieło z Zielonej Góry. – Aby nie były twarde, ciasto musi leżakować, a gotowe ciastka trzeba przechowywać w metalowej puszce z połówką jabłka – dodaje.

Według przepisu babci

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Reklama
Reklama