W Kielcach ruszył Festiwal Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców

Tatar z serca wołowego, golonka w chlebie lub na puree grochowym i inne przysmaki można zjeść w kieleckich lokalach w ramach I Festiwalu Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców imienia Pawła Kotwicy.

Publikacja: 14.03.2024 12:06

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

Foto: stock.adobe.com

Wydarzenie po raz pierwszy jest organizowane jako festiwal i po raz pierwszy w tak wielu miejscach. Wprawdzie wcześniej w Kielcach odbywały się Wieczory Tatarowo–Golonkowych Jawnożerców, czasem połączone z degustacją win, ale były to raczej imprezy kameralne.

Golonka i tatar na różne sposoby

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Społeczności lokalne
Miasta oferują coraz więcej zniżek i usług dla seniorów
Społeczności lokalne
Wójt gminy Purda: Niech Olsztyn się rozwija, ale nie naszym kosztem
Społeczności lokalne
Ruszył nabór do przedszkoli. Kto ma większe szanse na przyjęcie?
Społeczności lokalne
Pożar w Gdańsku. Na początku sezonu będzie mniej rowerów miejskich?
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Społeczności lokalne
Demograficzne problemy polskich samorządów
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń