Reklama
Rozwiń
Reklama

W Kielcach ruszył Festiwal Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców

Tatar z serca wołowego, golonka w chlebie lub na puree grochowym i inne przysmaki można zjeść w kieleckich lokalach w ramach I Festiwalu Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców imienia Pawła Kotwicy.

Publikacja: 14.03.2024 12:06

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

Foto: stock.adobe.com

Wydarzenie po raz pierwszy jest organizowane jako festiwal i po raz pierwszy w tak wielu miejscach. Wprawdzie wcześniej w Kielcach odbywały się Wieczory Tatarowo–Golonkowych Jawnożerców, czasem połączone z degustacją win, ale były to raczej imprezy kameralne.

Golonka i tatar na różne sposoby

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Społeczności lokalne
Wysłuchanie publiczne w sprawie dwukadencyjności pod koniec października
Społeczności lokalne
Dłuższy pobyt dziecka w żłobku? Stolica Śląska daje przykład
Społeczności lokalne
Ile lat ma rządzić burmistrz lub wójt? „Niezgodne z Konstytucją sztuczne ograniczenia”
Społeczności lokalne
Dużo wolnych miejsc w żłobkach. Samorządy na razie „obserwują sytuację”
Społeczności lokalne
UMP: Samorządy nie są zabetonowane na zmiany personalne
Reklama
Reklama