Reklama

W Kielcach ruszył Festiwal Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców

Tatar z serca wołowego, golonka w chlebie lub na puree grochowym i inne przysmaki można zjeść w kieleckich lokalach w ramach I Festiwalu Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców imienia Pawła Kotwicy.

Publikacja: 14.03.2024 12:06

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

Foto: stock.adobe.com

Wydarzenie po raz pierwszy jest organizowane jako festiwal i po raz pierwszy w tak wielu miejscach. Wprawdzie wcześniej w Kielcach odbywały się Wieczory Tatarowo–Golonkowych Jawnożerców, czasem połączone z degustacją win, ale były to raczej imprezy kameralne.

Golonka i tatar na różne sposoby

Pozostało jeszcze 82% artykułu

RP.PL i The New York Times

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Społeczności lokalne
Znicze solarne: wygoda, ekologia i... problem dla samorządów
Społeczności lokalne
Dwukadencyjność nie jest remedium na problemy samorządności
Społeczności lokalne
Demografia coraz ważniejsza dla samorządów. „Trudno o tym nie myśleć”
Społeczności lokalne
Wysłuchanie publiczne w sprawie dwukadencyjności pod koniec października
Materiał Promocyjny
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Społeczności lokalne
Dłuższy pobyt dziecka w żłobku? Stolica Śląska daje przykład
Materiał Promocyjny
Nowa era budownictwa: roboty w służbie ludzi i środowiska
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama