Reklama

W Kielcach ruszył Festiwal Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców

Tatar z serca wołowego, golonka w chlebie lub na puree grochowym i inne przysmaki można zjeść w kieleckich lokalach w ramach I Festiwalu Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców imienia Pawła Kotwicy.

Publikacja: 14.03.2024 12:06

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

Foto: stock.adobe.com

Wydarzenie po raz pierwszy jest organizowane jako festiwal i po raz pierwszy w tak wielu miejscach. Wprawdzie wcześniej w Kielcach odbywały się Wieczory Tatarowo–Golonkowych Jawnożerców, czasem połączone z degustacją win, ale były to raczej imprezy kameralne.

Golonka i tatar na różne sposoby

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Społeczności lokalne
Dłuższy pobyt dziecka w żłobku? Stolica Śląska daje przykład
Społeczności lokalne
Ile lat ma rządzić burmistrz lub wójt? „Niezgodne z Konstytucją sztuczne ograniczenia”
Społeczności lokalne
Dużo wolnych miejsc w żłobkach. Samorządy na razie „obserwują sytuację”
Społeczności lokalne
UMP: Samorządy nie są zabetonowane na zmiany personalne
Społeczności lokalne
W 2024 r. ubyło mieszkańców w 80 proc. gmin. Jak demografia zmienia samorządy?
Reklama
Reklama