W Kielcach ruszył Festiwal Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców

Tatar z serca wołowego, golonka w chlebie lub na puree grochowym i inne przysmaki można zjeść w kieleckich lokalach w ramach I Festiwalu Tatarowo-Golonkowych Jawnożerców imienia Pawła Kotwicy.

Publikacja: 14.03.2024 12:06

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

W 10 lokalach można zjeść golonkę przyrządzaną na różne sposoby

Foto: stock.adobe.com

Wydarzenie po raz pierwszy jest organizowane jako festiwal i po raz pierwszy w tak wielu miejscach. Wprawdzie wcześniej w Kielcach odbywały się Wieczory Tatarowo–Golonkowych Jawnożerców, czasem połączone z degustacją win, ale były to raczej imprezy kameralne.

Golonka i tatar na różne sposoby

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Społeczności lokalne
Olsztyn idzie po tereny gminy Purda. Gmina protestuje, i nie jest sama
Społeczności lokalne
Rosną długi szpitali powiatowych. "Widoczna jest istotna luka finansowa"
Społeczności lokalne
Zabrze szykuje się do przedterminowych wyborów. Znamy prawdopodobną datę
Społeczności lokalne
Referenda lokalne. Mieszkańcy nie pchali się do urn
Materiał Promocyjny
Bank Pekao nagrodzony w konkursie The Drum Awards for Marketing EMEA za działania w Fortnite
Społeczności lokalne
Jak polskie miasta pożegnają papieża Franciszka?