Rynek ekologiczny nabiera rozpędu nad Wisłą

Warszawa jest atrakcyjnym miejscem dla dystrybutorów certyfikowanej żywności. W drugiej połowie listopada ruszy tutaj drugi BioBazar.

Publikacja: 25.10.2016 21:00

Produkty rolnictwa ekologicznego stanowią w Polsce  0,5 proc. rynku spożywczego.

Produkty rolnictwa ekologicznego stanowią w Polsce 0,5 proc. rynku spożywczego.

Foto: Fotorzepa, Wojtek Łaba Wojtek Łaba

Filia targowiska z żywnością ekologiczną wystartuje niemal równo sześć lat po tym, jak swoją działalność zaczął BioBazar w byłej fabryce Norblin w Warszawie. Swoją siedzibę będzie miała w Soho Factory w prawobrzeżnej stolicy.

– Zaczynamy od sobót, ale docelowo chcielibyśmy działać, podobnie jak w Fabryce Norblina, również w środy i piątki po pracy – mówi Joanna Żuchlińska ze spółki MyEcolife, prowadzącej BioBazary.

Pozostało 89% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Przewaga technologii sprawdza się na drodze
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej
Walka o Klimat
„Rzeczpospolita” nagrodziła zasłużonych dla środowiska