Złote czasy bazarów z naturalną żywnością

Przybywa miejsc, w których można kupić produkty ekologiczne i dowiedzieć się więcej na temat zdrowej kuchni. Nie brakuje ich na Dolnym Śląsku.

Publikacja: 25.02.2016 18:26

Nawet 1 mld zł mogą wydać Polacy na żywność ekologiczną w 2017 r.

Nawet 1 mld zł mogą wydać Polacy na żywność ekologiczną w 2017 r.

Foto: materiały prasowe

Przed Wielkanocą tradycyjnie już tłumy – nie tylko wrocławian – odwiedzą wiosenną edycję Eko Jarmarku na Szewskiej. Wydarzenie, na którym pojawi się od 50 do 60 wystawców, zaplanowane jest od 16 do 25 marca 2016 r.

– Jarmark odbywa się w centrum Wrocławia. Tak dobra lokalizacja sprawia, że każdą z naszych imprez odwiedza blisko 100 tys. osób – mówi Monika Onyszkiewicz z Fundacji EkoRozwoju, która od 15 lat organizuje Eko Jarmark.

Pozostało 86% artykułu
Miesięczny limit darmowych artykułów został wyczerpany

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl!

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj bez ograniczeń artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Archiwum
Znaleźć sposób na nierówną walkę z korkami
Archiwum
W Kujawsko-Pomorskiem uczą się od gwiazd Doliny Krzemowej
Archiwum
O finansach samorządów na Europejskim Kongresie Samorządów
Archiwum
Pod hasłem #LubuskieChallenge – Łączy nas przyszłość
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Archiwum
Nie można zapominać o ogrodach, bo dzięki nim żyje się lepiej