Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 07.07.2025 06:45 Publikacja: 23.05.2019 14:27
Foto: regiony.rp.pl
W nominowanej szóstce znalazł się Polski Łosoś Jurajski autorstwa firmy Jurassic Salomon Grzegorz Karapuda, Chleb Morski z Bobolic zrobiony przez GS SCH w Bobolicach, Białe wino gronowe Sydonia – Sebastiana Pilczuka z Winnicy Sydonia, Pierogi z płuckami i kapustą – Justyny Urbanowicz oraz wspomniana Polędwica Swojska Świdwińska – Danuty i Wiesława Szymurskich i Salceson Przelewicki – Ireneusza Junga.
– Pomorze Zachodnie to region ciekawych i niepowtarzalnych smaków. Warto je promować. Co roku odnotowujemy duże zainteresowanie konkursem, producenci mile nas zaskakują – mówi Jarosław Rzepa, wicemarszałek województwa zachodniopomorskiego, który spotkał się z uczestnikami regionalnego finału. – Jestem przekonany, że za kilka miesięcy podczas ogólnopolskiego finału w Poznaniu o zachodniopomorskich produktach i daniach będzie głośno.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Wierzę, że uda się nam ponownie stworzyć warunki do ewolucyjnego powstania kilku dużych, prywatnych firm stoczni...
Po dwóch latach starań województwo zachodniopomorskie wprowadza swój własny program antysmogowy. Prawie 40 mln z...
Na żeglarską mapę Polski wraca port jachtowy w Trzebieży. Ten sławny i zasłużony dla wielu pokoleń żeglarzy ośro...
Sześć produktów kulinarnych z Pomorza Zachodniego, m.in. Salceson Przelewicki i Polędwica Swojska Świdwińska, zd...
Mieszkania wytchnieniowe i mieszkanie modelowe do szkoleń – na Pomorzu Zachodnim powstał profesjonalny system ws...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas