Aktualizacja: 30.06.2025 23:49 Publikacja: 22.12.2019 10:01
Ceny podstawowych produktów mogą się różnić o 20-30 proc., w zależności od regionu.
Foto: Fot. Pixabay
Kilogram filetów z morszczuka na Pomorzu kosztuje średnio 20 zł, ale w woj. opolskim – aż 30 zł, czyli o ok. 50 proc. więcej! Za to szynka gotowana okazuje się najdroższa właśnie na Pomorzu, bo za kilogram trzeba zapłacić prawie 38 zł, czyli o 40 proc. więcej niż na Podkarpaciu.
Warszawa będzie jednym z pierwszych dużych miast w Polsce, które będzie miało własne magazyny energii produkowan...
Władze miast i gmin mogą, a nawet muszą, same zadbać o bezpieczeństwo społeczności lokalnych oraz odporność na r...
Ponad 15,7 mln Polaków mieszka w samorządach, które są ponadprzeciętnie odporne na cztery główne współczesne zag...
Niedostateczne pieniądze i nieczytelne przepisy, to dwa główne problemy, z jakimi borykają się samorządy, opieku...
Choć do rozpoczęcia wakacji zostało jeszcze kilka dni, to większość basenów odkrytych i kąpielisk działa już nor...
Doskonała wiadomość dla mieszkańców i turystów: po 25 latach kolej wraca do stolicy Karkonoszy. To symboliczne o...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas