Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 21.06.2015 18:50 Publikacja: 21.06.2015 18:23
Miód spadziowy chroniony unijnym oznaczeniem
Foto: materiały prasowe
– Dziedzictwo kulinarne jest obok pięknej przyrody niezwykle ważnym walorem regionu, które należy chronić, ale także wykorzystać jako dodatkowe źródło dochodu, zwłaszcza dla rolników i małych przedsiębiorstw rolno-spożywczych oraz gospodarstw agroturystycznych – mówi Władysław Ortyl, marszałek województwa podkarpackiego.
O potencjale Podkarpacia świadczy liczba produktów tradycyjnych, które trafiły na listę prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa. Mając 190 specjałów, zajmuje ono pierwsze miejsce w Polsce, dystansując znacznie pozostałe województwa.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Celem nowej inicjatywy edukacyjnej – Akademii Zakupu Gazu – jest zapoznanie odbiorców samorządowych i powiązanyc...
Rozpoczęły się wakacje. Stolica, jak co roku, przyciągnie miliony turystów. Priorytetem dla miasta jest zapewnie...
Unikanie opłat za przejazdy transportem publicznym stanowi istotne wyzwanie dla finansów samorządów, które stara...
W stolicy województwa śląskiego rozwój infrastruktury rowerowej postępuje wraz z zieloną metamorfozą miasta. Łąc...
We Wrocławiu odbyło się Dolnośląskie Forum Odbudowy Ukrainy. Jego celem było rozwinięcie dotychczasowej współpra...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas