Wańczykówka – jak pasja przerodziła się w biznes

Z dwóch małych domków w Krzeszowie na skraju Dolnego Śląska wyjeżdżają w Polskę sery nagradzane przez największych europejskich ekspertów.

Aktualizacja: 28.01.2016 21:14 Publikacja: 28.01.2016 19:12

Na festiwalu w Lidzbarku Warmińskim sery Sylwestra Wańczyka docenili Włosi i Francuzi

Na festiwalu w Lidzbarku Warmińskim sery Sylwestra Wańczyka docenili Włosi i Francuzi

Foto: materiały prasowe

W krajowych konkursach ekologicznej żywności Sylwester Wańczyk i jego żona wygrali już wszystko. Najbardziej dumni są z nagród zdobytych na festiwalu w Lidzbarku Warmińskim. – Docenili nas tam eksperci z Włoch i Francji, czyli absolutni fachowcy – wspomina Wańczyk.

Na początku były świnie

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Tylko 79 zł za pół roku czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Materiał Promocyjny
Berlingo VAN od 69 900 zł netto
Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał Promocyjny
Warunki rozwoju OZE w samorządach i korzyści z tego płynące
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Materiał Promocyjny
Suzuki Moto Road Show już trwa. Znajdź termin w swoim mieście