Podkarpacie to region pełen smaków

Na odcinku 250 km podczas podróży przez Podkarpacie można posmakować niepowtarzalnych potraw kuchni kresowej.

Publikacja: 17.07.2016 22:00

Podkarpacie to region pełen smaków

Foto: materiały prasowe

Podkarpacie już od kilku lat stawia na turystów. Region ten to nie tylko drewniane kościoły i cerkwie, ruiny zamków czy niezwykłe krajobrazy Bieszczad i Beskidu Niskiego. Na Podkarpaciu jak nigdzie indziej można zasmakować kuchni kresowej.

– W kuchni Podkarpacia fenomenalne jest to, że jadąc z jednego końca regionu na drugi, możemy trafić na co najmniej cztery rodzaje tradycji kulinarnej. Są miejsca z doskonałą kuchnią dworską, gdzie króluje dziczyzna, ale także miejsca, gdzie zjemy ryby i potrawy z tego, co daje nam las, ogród i sad. A wszystko to na odcinku niespełna 250 km. – zachwala region Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia Pro Carpathia.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break