Aktualizacja: 17.01.2016 16:28 Publikacja: 17.01.2016 16:28
Leżajski zakład ma za sobą pracowity sezon
Foto: materiały prasowe
O tym, że istniejący od blisko 40 lat zakład – jeden z pięciu działających w Grupie Żywiec – może zostać zamknięty, było głośno przez większość 2015 r. Jednak warzelnia działa nadal, a Krzysztof Sobejko, wójt gminy Leżajsk, wierzy, że sprawy idą w dobrym kierunku.
– W tej chwili nie rozmawiamy o zamykaniu browaru, ale o stworzeniu warunków do jego dalszego funkcjonowania – potwierdza Magdalena Brzezińska, rzecznik Grupy Żywiec.
We Wrocławiu odbyło się Dolnośląskie Forum Odbudowy Ukrainy. Jego celem było rozwinięcie dotychczasowej współpra...
W tym roku przypada 80. rocznica rozpoczęcia odbudowy stolicy po wojnie. Do obchodów zainicjowanych przez miasto...
Rusza nowa akcja zachęcająca do wsparcia regionu dotkniętego powodzią. Tym razem samorząd województwa i regional...
Finanse, zmiany demograficzne i ekologia – to największe wyzwania dla włodarzy miast w zaczynającej się kadencji...
Kraków – stolica polskiej kultury, miasto pełne cennych zabytków i unikatowych zbiorów, wpisane na Listę Światow...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas