Miasto śródziemnomorskich smakołyków

Blisko 60 dań, deserów i koktajli alkoholowych będą serwować łódzkie restauracje podczas tegorocznego, 14. już, Festiwalu Dobrego Smaku.

Publikacja: 06.06.2017 23:00

Off Piotrkowska podczas ubiegłorocznego festiwalu

Off Piotrkowska podczas ubiegłorocznego festiwalu

Foto: materiały prasowe

Impreza odbędzie się 8–11 czerwca, a jej tematem przewodnim jest kuchnia śródziemnomorska. Przez cztery dni – od czwartku do niedzieli – goście będą mogli wędrować od lokalu do lokalu i próbować specjalnie przygotowanych na festiwal propozycji. Co roku imprezę odwiedza ok. 50 tys. smakoszy, nie tylko z Łodzi.

– Lokale miały do wyboru trzy śródziemnomorskie regiony kulinarne: północnoafrykański (np. Maroko), wschodni śródziemnomorski (Egipt, Grecja, Izrael, Liban Syria i Turcja) oraz południowoeuropejski (Włochy, Francja, Hiszpania) – mówi Barbara Sokołowska-Urbańczyk, organizatorka festiwalu. – Sądziliśmy, że największe trudności z wymyśleniem dań będą mieli kucharze z restauracji sushi, ale okazało się, że to dla nich żaden problem, bo różnorodność tej kuchni daje duże pole do popisu.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break