Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 06.06.2017 23:00 Publikacja: 06.06.2017 23:00
Off Piotrkowska podczas ubiegłorocznego festiwalu
Foto: materiały prasowe
Impreza odbędzie się 8–11 czerwca, a jej tematem przewodnim jest kuchnia śródziemnomorska. Przez cztery dni – od czwartku do niedzieli – goście będą mogli wędrować od lokalu do lokalu i próbować specjalnie przygotowanych na festiwal propozycji. Co roku imprezę odwiedza ok. 50 tys. smakoszy, nie tylko z Łodzi.
– Lokale miały do wyboru trzy śródziemnomorskie regiony kulinarne: północnoafrykański (np. Maroko), wschodni śródziemnomorski (Egipt, Grecja, Izrael, Liban Syria i Turcja) oraz południowoeuropejski (Włochy, Francja, Hiszpania) – mówi Barbara Sokołowska-Urbańczyk, organizatorka festiwalu. – Sądziliśmy, że największe trudności z wymyśleniem dań będą mieli kucharze z restauracji sushi, ale okazało się, że to dla nich żaden problem, bo różnorodność tej kuchni daje duże pole do popisu.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Celem nowej inicjatywy edukacyjnej – Akademii Zakupu Gazu – jest zapoznanie odbiorców samorządowych i powiązanyc...
Rozpoczęły się wakacje. Stolica, jak co roku, przyciągnie miliony turystów. Priorytetem dla miasta jest zapewnie...
Unikanie opłat za przejazdy transportem publicznym stanowi istotne wyzwanie dla finansów samorządów, które stara...
W stolicy województwa śląskiego rozwój infrastruktury rowerowej postępuje wraz z zieloną metamorfozą miasta. Łąc...
We Wrocławiu odbyło się Dolnośląskie Forum Odbudowy Ukrainy. Jego celem było rozwinięcie dotychczasowej współpra...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas