Jak smakuje Opolszczyzna

Kiełbasa w krauzie, ser leśny, olej z ostropestu, rabarbar smażony, alkohol na bazie śmietany to tylko niektóre z produktów reprezentujących dziedzictwo kulinarne Opolszczyzny.

Publikacja: 28.08.2017 22:30

W Muzeum Wsi Opolskiej, podczas II Pikniku Ekologicznego Trzmielowisko, rozstrzygnięto XVII edycję konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów". Zgłosiło się 52 wytwórców produktów tradycyjnych oraz dziewięć drużyn startujących w kategorii na najlepszą potrawę regionalną.

Komisja konkursowa miała trudne zadanie i musiała być dobrze wyposzczona, by należycie ocenić i docenić, który produkt jest nie tylko najbardziej oryginalny, ale i smakuje najlepiej.

Pozostało jeszcze 86% artykułu

79 zł za rok czytania RP.PL

O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Materiał Promocyjny
Przed wyjazdem na upragniony wypoczynek
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break