Reklama

Miliony na zdrową żywność i badania dla biznesu

W Warszawie powstanie nowoczesne centrum badające bezpieczną żywność. Wart 33 mln zł projekt Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego sfinansują środki unijne.

Publikacja: 30.01.2018 20:30

W centrum na SGGW będą prowadzone badania nad żywnością m.in. w kontekście zmniejszenia otyłości i c

W centrum na SGGW będą prowadzone badania nad żywnością m.in. w kontekście zmniejszenia otyłości i cukrzycy

Foto: materiały prasowe

Pieniądze trafią na uczelnię dzięki konkursowi ogłoszonemu przez Mazowiecką Jednostkę Wdrażania Programów Unijnych z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014–2020. Jak twierdzi biuro prasowe, projekt uczelni został bardzo wysoko oceniony.

SGGW otworzy u siebie centrum, które będzie prowadziło innowacyjne badania nad żywnością i metodami je wytwarzania. Głównym zadaniem centrum będzie opracowywanie innowacyjnych metod produkcji bezpiecznej żywności oraz szukanie takich sposobów produkcji żywności, która wytwarza jak najmniej produktów ubocznych i zużywa jak najmniej energii i wody.

Pozostało jeszcze 86% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama