Warszawa polubiła food trucki

Zapowiada się kolejny udany sezon dla mobilnych jadłodajni. Najwięcej w Polsce działa ich w stolicy.

Aktualizacja: 26.04.2016 23:15 Publikacja: 26.04.2016 18:13

Ruch mobilnych jadłodajni rozwija się szybko, ale najlepsze lata ma dopiero przed sobą

Ruch mobilnych jadłodajni rozwija się szybko, ale najlepsze lata ma dopiero przed sobą

Foto: EAST NEWS, Bartosz Krupa

- Popularność jedzenia z food trucków wciąż rośnie – mówi Robert Stańczyk z portalu Food Truck. – Ma to związek z coraz bogatszą ofertą serwowanych przez nie potraw oraz tym, że klienci przekonali się do ich jakości. Dzisiejszym restauracjom na kółkach bliżej do ruchu slow food niż do potraw typu fast food – dodaje.

Zloty przyciągają tłumy

Pozostało 93% artykułu
Miesięczny limit darmowych artykułów został wyczerpany

Ten artykuł przeczytasz z aktywną subskrypcją rp.pl!

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj bez ograniczeń artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Materiał partnera
Nowa trakcja turystyczna Pomorza Zachodniego