Reklama
Rozwiń

Specjaliści od małej czarnej

Rosnąca liczba kawiarni oraz moda na parzenie espresso w domu napędzają w Polsce popyt na kawy ziarniste.

Publikacja: 01.05.2016 23:00

– Konsumenci są coraz bardziej świadomi, szukają produktów wytwarzanych lokalnie lub przez małych wytwórców. Dotyczy to nie tylko kawy, ale wielu produktów spożywczych, jak sery czy piwa – mówi Mateusz Kuc, dyrektor zarządzający łódzkiej palarni kawy Bean & Buddies.

Śledząc ziarno

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Regiony
Gapowicze regionalnym wyzwaniem dla samorządów
Regiony
Katowice stawiają na miejską infrastrukturę rowerową
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz