Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 17.07.2016 22:00 Publikacja: 17.07.2016 22:00
Foto: Tadeusz Poźniak
Szacuje się, że co roku Włosi na turystyce kulinarnej zarabiają 2.5 mld euro rocznie. Kraj ten przyciąga ok. 8 mln turystów spragnionych dobrego jedzenia i wina. Czy w Polsce coś takiego jest możliwe? – Chociaż Podkarpaciu jeszcze daleko np. do Toskanii, to uważam, że region ten ma spory potencjał. Myślę, że jeśli włożymy trochę pracy, to przy naszej wyjątkowej kuchni regionalnej, jesteśmy w stanie konkurować z tradycyjnymi obszarami kulinarnymi w Europie – mówi Jarosław Reczek z podkarpackiego Urzędu Marszałkowskiego.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Celem nowej inicjatywy edukacyjnej – Akademii Zakupu Gazu – jest zapoznanie odbiorców samorządowych i powiązanyc...
Rozpoczęły się wakacje. Stolica, jak co roku, przyciągnie miliony turystów. Priorytetem dla miasta jest zapewnie...
Unikanie opłat za przejazdy transportem publicznym stanowi istotne wyzwanie dla finansów samorządów, które stara...
W stolicy województwa śląskiego rozwój infrastruktury rowerowej postępuje wraz z zieloną metamorfozą miasta. Łąc...
We Wrocławiu odbyło się Dolnośląskie Forum Odbudowy Ukrainy. Jego celem było rozwinięcie dotychczasowej współpra...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas