Reklama
Rozwiń
Reklama

Kraina zdrowej żywności

Podlasie staje się zagłębiem ekologicznej żywności. Powstaje coraz więcej niewielkich, rodzinnych firm wyrabiających sery, mąki, oleje, wędliny, miody, przetwarzających owoce runa leśnego czy zioła.

Aktualizacja: 23.08.2016 09:42 Publikacja: 22.08.2016 23:00

Kraina zdrowej żywności

Foto: materiały prasowe

Na razie większość producentów celuje w lokalny rynek, ale niektórzy z wolna pojawiają się w większych aglomeracjach. W wypływaniu na szersze wody pomagają nowoczesne technologie – kolejne rodzinne firmy otwierają sklepy internetowe, dzięki czemu ich wyroby trafiają nie tylko do klientów w całej Polsce, ale i zdobywają zagranicę. Wszyscy wykorzystują fakt, że Podlasie jest uznawane za jeden z najczystszych ekologicznie regionów Polski.

Czar Puszczy Białowieskiej

Pozostało jeszcze 93% artykułu

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama