Rynek ekologiczny nabiera rozpędu nad Wisłą

Warszawa jest atrakcyjnym miejscem dla dystrybutorów certyfikowanej żywności. W drugiej połowie listopada ruszy tutaj drugi BioBazar.

Publikacja: 25.10.2016 21:00

Produkty rolnictwa ekologicznego stanowią w Polsce 0,5 proc. rynku spożywczego.

Produkty rolnictwa ekologicznego stanowią w Polsce 0,5 proc. rynku spożywczego.

Foto: Fotorzepa, Wojtek Łaba Wojtek Łaba

Filia targowiska z żywnością ekologiczną wystartuje niemal równo sześć lat po tym, jak swoją działalność zaczął BioBazar w byłej fabryce Norblin w Warszawie. Swoją siedzibę będzie miała w Soho Factory w prawobrzeżnej stolicy.

- Zaczynamy od sobót, ale docelowo chcielibyśmy działać, podobnie jak w Fabryce Norblina, również w środy i piątki po pracy – mówi Joanna Żuchlińska ze spółki MyEcolife, prowadzącej BioBazary.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń