Reklama

Frékasë, pizza po kaszubsku, a na osłodę kreple

W 2017 r. nie zabraknie imprez promujących bogatą kuchnię województwa pomorskiego. Lista odkrytych na nowo specjałów jest coraz dłuższa.

Publikacja: 09.01.2017 23:01

Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.

Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.

Foto: materiały prasowe

Kaszubska kuchnia zagości podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Food-to-Go. Podczas imprezy, która odbędzie się 8 i 9 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku, zaprezentuje się ponad 100 wystawców. Ma ją odwiedzić niemal 3 tysiące gości z branży gastronomicznej.

– Tegoroczna edycja ma na celu promocję tradycyjnych, regionalnych kaszubskich smaków oraz sposobów przygotowania dań, o których być może zapomnieliśmy, a które są nowym pomysłem na urozmaicenie oferty lokali gastronomicznych – zapowiada Ewa Woch, wiceprezes Targów w Krakowie, organizatora Food-to-Go.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama