Reklama

Frékasë, pizza po kaszubsku, a na osłodę kreple

W 2017 r. nie zabraknie imprez promujących bogatą kuchnię województwa pomorskiego. Lista odkrytych na nowo specjałów jest coraz dłuższa.

Publikacja: 09.01.2017 23:01

Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.

Truskawka kaszubska to pierwszy produkt regionalny z Pomorza zarejestrowany w Unii Europejskiej.

Foto: materiały prasowe

Kaszubska kuchnia zagości podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Food-to-Go. Podczas imprezy, która odbędzie się 8 i 9 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo w Gdańsku, zaprezentuje się ponad 100 wystawców. Ma ją odwiedzić niemal 3 tysiące gości z branży gastronomicznej.

– Tegoroczna edycja ma na celu promocję tradycyjnych, regionalnych kaszubskich smaków oraz sposobów przygotowania dań, o których być może zapomnieliśmy, a które są nowym pomysłem na urozmaicenie oferty lokali gastronomicznych – zapowiada Ewa Woch, wiceprezes Targów w Krakowie, organizatora Food-to-Go.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Regiony
Gapowicze regionalnym wyzwaniem dla samorządów
Regiony
Katowice stawiają na miejską infrastrukturę rowerową
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Reklama
Reklama