Co zakonnica jada na śniadanie

Nie sposób opowiedzieć o wszystkim, co tego lata będzie się działo w Świętokrzyskiem. Oryginalnych propozycji nie brakuje, a wybór zawsze jest subiektywny.

Publikacja: 26.06.2017 00:30

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Foto: Urząd Marszałkowski

W końcu czerwca w regionie królują imprezy świętojańskie. Najkrótszą noc świętowano na wiele sposobów nad Zalewem w Solcu-Zdroju, w Sandomierzu, Morawicy, Strawczynie czy Rytwianach, gdzie „Wiła wianki" było pożegnaniem wiosny i powitaniem lata.

Gdzie „Czarne chmury" kręcono

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia