Reklama

Co zakonnica jada na śniadanie

Nie sposób opowiedzieć o wszystkim, co tego lata będzie się działo w Świętokrzyskiem. Oryginalnych propozycji nie brakuje, a wybór zawsze jest subiektywny.

Publikacja: 26.06.2017 00:30

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Foto: Urząd Marszałkowski

W końcu czerwca w regionie królują imprezy świętojańskie. Najkrótszą noc świętowano na wiele sposobów nad Zalewem w Solcu-Zdroju, w Sandomierzu, Morawicy, Strawczynie czy Rytwianach, gdzie „Wiła wianki" było pożegnaniem wiosny i powitaniem lata.

Gdzie „Czarne chmury" kręcono

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama