Co zakonnica jada na śniadanie

Nie sposób opowiedzieć o wszystkim, co tego lata będzie się działo w Świętokrzyskiem. Oryginalnych propozycji nie brakuje, a wybór zawsze jest subiektywny.

Publikacja: 26.06.2017 00:30

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Festiwal Smaków Klasztornych w Rytwianach jest okazją do spróbowania oryginalnych potraw.

Foto: Urząd Marszałkowski

W końcu czerwca w regionie królują imprezy świętojańskie. Najkrótszą noc świętowano na wiele sposobów nad Zalewem w Solcu-Zdroju, w Sandomierzu, Morawicy, Strawczynie czy Rytwianach, gdzie „Wiła wianki" było pożegnaniem wiosny i powitaniem lata.

Gdzie „Czarne chmury" kręcono

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem