Izabella powróci, Lubelski już rośnie

Nasz rynek zdobywają oryginalne gatunki piwa pochodzące z lokalnych i rzemieślniczych browarów. ?Ta moda powoli zmienia lubelskie chmielarstwo.

Aktualizacja: 31.12.2015 11:44 Publikacja: 16.07.2015 00:01

Lubelszczyzna produkuje najwięcej chmielu

Lubelszczyzna produkuje najwięcej chmielu

Foto: Rzeczpospolita

Paweł Piłat związany jest z chmielem od dziecka. Jego uprawą zajmuje się jego rodzina ze strony obojga rodziców, a dziadkowie odbudowywali polskie chmielarstwo zdewastowane w czasie II wojny przez Niemców.

– Nie wyobrażam sobie innego życia – przyznaje Paweł Piłat.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

19 zł za pierwszy miesiąc czytania RP.PL

Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break