Reklama

Cydr chce być tak mocną marką jak wina z Toskanii

Sadownicy z regionu widzą dla siebie duże szanse w lekkim alkoholu z jabłek. Aby odnieść sukces, zamierzają wywalczyć zmianę prawa.

Aktualizacja: 31.12.2015 11:52 Publikacja: 16.07.2015 00:01

Sprzedaż rośnie w szybkim tempie

Sprzedaż rośnie w szybkim tempie

Foto: Rzeczpospolita

Na wzór francuskiego święta młodego wina Beaujolais Nouveau 19 i 20 września 2015 r. w Lublinie odbędzie się Lubelskie Święto Młodego Cydru. Z tej okazji w Mikołajówce oddalonej o kilkadziesiąt kilometrów od stolicy Lubelszczyzny ma ruszyć pierwsza w Polsce pokazowa wytwórnia cydru.

– Pokażemy tam, jak powstaje cydr: od tłoczenia jabłek do degustacji – zapowiada Tomasz Solis, wiceprezes Lubelskiego Stowarzyszenia Miłośników Cydru (LSMC) i Związku Sadowników RP.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama