Reklama
Rozwiń
Reklama

Wschodnie smaki łączą regiony

Nawet 20 tys. gości może odwiedzić festiwal w Bychawie. To pierwsza w Polsce impreza promująca lokalne specjały organizowana przez marszałków trzech województw.

Publikacja: 12.05.2016 23:00

Cebularz lubelski jest produktem regionalnym chronionym przez Komisję Europejską. Niebawem dołączą do niego kolejne?

Foto: materiały prasowe

Swoje siły dla promocji regionalnych kulinariów połączyły województwa lubelskie, podkarpackie i podlaskie. Efektem ich współpracy będzie festiwal „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski". Jego premierowa edycja odbędzie się 28 i 29 maja w Bychawie.

– Organizacja festiwalu jest naturalną konsekwencją przyjaznych kontaktów między urzędnikami z trzech sąsiadujących ze sobą regionów – mówi Beata Górka, rzecznik prasowy marszałka województwa lubelskiego. – Nie żyjemy przecież w oderwaniu od innych. W swojej pracy czerpiemy z wzajemnych doświadczeń, wymieniamy informacje i konsultujemy się w wielu kwestiach. To ważne, żeby być ludźmi otwartymi, gotowymi na współpracę – dodaje.

Pozostało jeszcze 86% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Regiony
Co dziewiąty mężczyzna w kraju ma problemy ze spłatą zaległych zobowiązań
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Okiem samorządowca
Prezydent Olsztyna: Stawiamy na komunikację zbiorową
Regiony
Dolny Śląsk rewitalizuje linie kolejowe i inwestuje w pociągi
Regiony
Jak kupować mądrze gaz na zmiennym rynku
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama