Poznawanie regionu smakiem

Miód drahimski i lokalne przysmaki przyciągają nad Odrę smakoszy z Polski i z zagranicy.

Publikacja: 18.05.2017 23:00

Z foodtrucków można było spróbować potraw m.in. kuchni hiszpańskiej, a nawet japońskiej

Z foodtrucków można było spróbować potraw m.in. kuchni hiszpańskiej, a nawet japońskiej

Foto: Fotolia

Jest już tradycją, że w drugim tygodniu maja szczecińskie Wały Chrobrego toną w różnobarwnych kwiatach i... zapachach pysznego jedzenia. Urządzany od kilku lat Piknik nad Odrą z imprezy turystycznej przemienił się w turystyczno-kulinarną, a także folklorystyczno-kulturalną.

Kuchnia z różnych stron świata

Pozostało jeszcze 93% artykułu
O tym jak szybko zmienia się świat. Ameryka z nowym prezydentem. Chiny z własnymi rozwiązaniami AI. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, inspirujemy, analizujemy

Regiony
Dolny Śląsk zaprasza turystów. Szczególnie teraz
Regiony
Odważne decyzje w trudnych czasach
Materiał partnera
Kraków – stolica kultury i nowoczesna metropolia
Regiony
Gdynia Sailing Days już po raz 25.
Materiał partnera
Ciechanów idealny na city break