Reklama
Rozwiń

Kubki smakowe za przewodnika

Podróż po Podkarpaciu daje możliwość poznania tradycji kulinarnej tworzonej przez dziesiątki lat na kresach Rzeczypospolitej.

Publikacja: 21.05.2017 22:30

Tradycyjnej regionalnej kuchni można spróbować w karczmach oznaczonych logo „Podkarpackie Smaki”

Tradycyjnej regionalnej kuchni można spróbować w karczmach oznaczonych logo „Podkarpackie Smaki”

Foto: materiały prasowe

Sanok niektórzy kojarzą tylko ze skansenem lub imponującą kolekcją obrazów i fotografii wybitnego artysty Zdzisława Beksińskiego, Rzeszów – wiadomo, stolica regionu, Jasło – z przemysłem chemicznym, a Mielec – lotniczym.

A kto zna Bachórz albo Medynię Głogowską? I co najmniej dwa kolejne tuziny podkarpackich wsi lub miasteczek o niewiele mówiących nazwach?

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Regiony
Bezpieczne lato w Warszawie – dla wszystkich
Regiony
Gapowicze regionalnym wyzwaniem dla samorządów
Regiony
Katowice stawiają na miejską infrastrukturę rowerową
Regiony
Dolny Śląsk konsekwentnie wspiera Ukrainę
Regiony
Tak Warszawa podniosła się z ruin